Vergeten Verdriet | Roma & Sinti Transport 1944

Vergeten Verdriet | Film : Judith Laemont & Gillian Morreel

Op 15 januari 1944 vertrekt Transport Z met 353 Roma en Sinti vanuit de Mechelse Kazerne Dossin in België naar Auschwitz. Later op 19 mei 1944 volgt vanuit kamp Westerbork in Nederland een transport met 245 Roma en Sinti naar Auschwitz. Het merendeel van hen keert nooit meer terug.

Deze feiten zijn gemakkelijk terug te vinden, maar de verhalen van deze vergeten slachtoffers zijn onder het stof geraakt. David Taicon vertelt het verhaal van zijn vader, Galit Brassem-Weiss dat van zijn moeder.

Vergeten Verdriet | Verhalen van David Taicon en Galit Brassem-Weiss | Documentaire : Judith Laemont & Gillian Morreel | BATAC, Mechelen.

Post reference : Vergeten Verdriet | Roma & Sinti Transport 1944 | Settela•Com | ISSN 2949-9313

TAGS #Roma #Sinti #holocaust #porajmos #documentary #testimony #getuigenis #JudithLaemont #GillianMorreel #GalitBrassemWeiss #DavidTaicon #deportation #train #TransportZ #Transport #Westerbork #Netherlands #Belgium #KazerneDossin #documentary #Mechelen #Auschwitz #film #diversity #1Memo #michelvanderburg #Settela #SettelaCom #BATAC